Over Ons

Echte Soep Heeft Tijd Nodig

Bij Kleinstesoepfabriek ontwikkelen en produceren we de lekkerste biologische soepen en bouillons. Duurzaam, (h)eerlijk en gezond: precies zoals soep hoort te zijn. De volle, smakelijke en avontuurlijke soepen zijn geïnspireerd door verre landen en bereid volgens traditionele ambachtelijke productiemethodes.

In Groningen koken 7 mensen elke dag op ambachtelijke wijze en met veel overgave de biologische soepen en bouillons. Soep zoals je het thuis maakt, maar dan in een grotere soepketel: met echte biologische ingrediënten en krachtige kruiden & specerijen. Zonder E-nummers of onnatuurlijke smaakmakers.

Echte soep heeft tijd nodig: zo worden de uien zelf gefruit op lage temperatuur voor minimaal 24 uur, wat een smakelijke uienbouillon oplevert die smaak geeft en als basis dient voor onze soepen.

De kracht van onze kippen- en runderbouillon

Wist je dat onze kippen- en runderbouillon vier volle dagen én nachten worden getrokken van biologische ingrediënten? Zo ontstaan onze krachtige, smaakvolle en geconcentreerde bouillons. Dit geeft je de basis voor je eigen soep of receptuur: gebruik onze lang getrokken bouillons voor je zelfgemaakte soepen, risotto’s of saus.

Wat wij doen aan duurzaamheid

Biologische producten

Wanneer je denkt aan Kleinstesoepfabriek, dan denk je aan biologisch. Door gebruik te maken van biologische ingrediënten in onze soepen zorgen wij er samen voor dat de wereld net een beetje duurzamer is! Zo komt ons rundvlees van de biologische boer Arkema (www.arkemavlees.nl), waarbij de runderen op een natuurlijke wijze worden grootgebracht. En zo komt onze biologische passata voor onder andere onze tomatensoepen uit de Vesuvius in Italië. Soep met een duurzame oorsprong, dat is waar wij voor staan en in geloven.

Veganistische soepen

Wist je dat 23 van onze 35 smaken soep veganistisch zijn? Door gebruik te maken van zo veel mogelijk plantaardige producten proberen wij een bijdrage te leveren aan een meer duurzamere planeet. Meer informatie over veganisme vind je op de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Een overzicht van onze veganistische soepen vind je hier.

Vegan Friendly Veganistisch

Zonne-energie

Als je een geschikt dak hebt moet je daar natuurlijk gebruik van maken voor zonnepanelen. Zo doen wij dat nu ook bij de Kleinstesoepfabriek. Via ZonnepanelenDelen (het grootste platform voor zonne-energie buiten het eigen huis) hebben wij financiering aangetrokken om te zorgen dat we op ons fabrieksdak 658 zonnepanelen neer hebben kunnen leggen. Met deze zonne-energie produceren we dagelijks onze biologische soepen. Voor elke kWh die met de zonnepanelen op het dak wordt opgewekt, wordt 0,46 kilo CO2 uitstoot bespaard. Met de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen bij Kleinstesoepfabriek zorgt dit voor een besparing van 65.000 kilo CO2-uitstoot per jaar!

Meer weten? Kijk op https://www.zonnepanelendelen.nl/