Ga naar de inhoud
0

Kijkje in de keuken

Over Kleinstesoepfabriek

Door bijzondere recepten, smaakvolle fairtrade en biologische ingrediënten en aandachtige productie, ontstaat een product waarmee we mensen blij maken en verwarmen via de smaak. Hierdoor zijn we met elkaar verbonden.

De producten en hun verpakking zijn duurzaam. Innovaties zijn gericht op maximale vernieuwing en houdbaarheid.

Hoe Kleinstesoepfabriek in 2005 begon…

Toen Michel in 2005 besloot om zijn droom na te jagen, kwam hij terecht op de boerderij van Bé Arkema. Ze ontmoetten elkaar en zoals dat heet ‘klikte’ het tussen die twee.

De omgeving van Bé Arkema zat vol inspiratie. Al wandelend over de deel plukte Michel brandnetels en andere (on)kruiden die later de basis werden voor de zomersoepjes.

Maar ook de beesten – waar hij als doorgewinterde vegetariër veel affiniteit mee had – werden al snel het uitgangspunt voor menig recept.

In een deel van de boerderij, achter de slagerij, vond Michel een perfecte plek om te experimenteren en (in het begin) te produceren.

Hier werden de soepen van het eerste uur ‘geboren’: Italiaanse herderssoep. Franse bloemkoolsoep en de onovertroffen kippenbouillon, runderbouillon en garnalenbouillons.

Michel kleinstesoepfabriek

Van callcenter medewerker naar Duitse markten

Michel begon zijn droom in de avonden. Naast zijn full-time baan op de klantenservice maakte Michel in de avonduren biologische bouillons en soepen.

Het begon met de biologische kippenbouillon. Een vriend hield biologische kippen en vertelde dat hij slechts een euro per kilo vlees kreeg. In een artikel van RTLnieuws vertelt Michel later: ‘Ik ben toen zijn kippen gaan gebruiken voor het maken van bouillon die ik op Duitse markten verkocht. Daar is veel animo voor huisgemaakte producten.”

Missie van Kleinstesoepfabriek

Bij Kleinstesoepfabriek willen we duurzaam ondernemen.

Alle ingrediënten zijn biologisch. Zoveel mogelijk ook vegetarisch.

Maar we gaan ook verder. Zo wekken we met meer dan 200 zonnepanelen veel energie op via een groene manier.

Daarnaast zijn we bezig met de grootste regenwater ton voor soep ter wereld te maken. Zo kunnen we soep en bouillons maken van gefilterd regenwater.

 

Ondertussen begint Biologisch eten steeds meer terrein te winnen

En daar zijn we enorm blij mee!

Steeds meer mensen eten gezond, biologisch en vegetarisch.

Bij Kleinstesoepfabriek geloven we dat we meer mensen biologisch kunnen laten eten door vooral LEKKERE maaltijden te maken.

Ondertussen is Kleinstesoepfabriek bekend van artikelen in de Volkskrant, NRC-handelsblad en Financieel Dagblad. Maar ook TV-programma Keuringsdienst van Waarde kwam bij Michel op bezoek om te kijken hoe je ‘echte’ vloeibare bouillonblokjes maakt.

In de ‘kleine’ fabriek in Leek, maken we nu 1,4 miljoen potten soep per jaar. (Ter vergelijking. Unox maakt in hun fabriek in Polen zo’n 17 miljoen potten soep per jaar).

Ondertussen ligt Kleinstesoepfabriek ook met haar soepen in de winkel. Bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus en Ekoplaza vind je vaak de Biologische linzensoep, Biologische tomatensoep en soms ook de overheerlijke Khao Soi, maar ook de Groninger Mosterdsoep en Marokkaanse Harira vind je in het schap!

Wij zijn dus ondanks de mooie duurzame groei, nog steeds de Kleinstesoepfabriek. En dat willen we graag blijven!

Bone broth potten

Bekijk onze video

Soepen

Soepen

Bekijk alle Soepen

Maaltijden

Maaltijden

Nieuw!

Bekijk alle Maaltijden

Bouillons

Bouillons

Bekijk alle Bouillons