Geen producten in de winkelmand

Aqua cotta

Deze soep is rijk gevuld met groenten. Met name de selderij, wortel en ui (drie typisch Italiaanse ingrediënten) geven hem een heerlijk aroma. Het recept is geïnspireerd op de soep van herders in Toscane en Umbrië die tijdens hun lange wandelingen allerlei groenten, kruiden en eieren verzamelden. Al deze ingrediënten werden ’s avonds eerst boven het kampvuur gebakken in de olijfolie en daarna langdurig getrokken tot er een krachtige en smaakvolle soep overbleef.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1½ kg groenten uit de volkstuin, of uien, wortelen, boontjes, aardappels, bloemkool, broccoli, paprika, courgette, aubergine, tomaten enz. in wisselende verhoudingen 
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tak rozemarijn, vers of gedroogd
  • 1 takje tijm, vers of gedroogd
  • zout en peper

Werkwijze

• Pel en snipper de uien, maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en ontdoe de chilipeper van het steeltje en de zaadjes, maar laat de zaadlijsten erin. Snijd beide fijn.

• Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan met een stevige bodem en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en de fijngesneden chilipeper toe en fruit ze kort mee. Doe er dan de groenten bij (in volgorde van stevigheid; eerst wortel, dan boontjes, aardappels, bloemkool, broccoli, paprika, courgette, aubergine, tomaten) en bak alles op hoog vuur totdat de groenten bijna gaar zijn.

• Roer de tomatenpuree kort door de groenten tot hij ontzuurd is en doe de kruiden in de pan. Roer en laat kort pruttelen. Voeg afhankelijk van de hoeveelheid vocht uit de groenten, naar smaak een scheut of meer water of groentebouillon toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Voor de garnering

U kunt dit groentegerecht zo als stoofgroente of saus eten (lekker bij aardappelen of rijst). 

Of voeg de benodigde hoeveelheid water toe en breng aan de kook. U kunt daarna geklutste eieren, geraspte kaas, en eventueel worst en oud brood toevoegen, zodat het een dikke maaltijdsoep wordt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naar Boven
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us