No products in the cart.

No products in the cart.

Geroosterde rode paprika met abrikozen en rozijnen

Geïnspireerd door het sprookje van Duizend-en-een-nacht stelde ik me voor dat de schone Sherazade geen verhalenverteller is maar kokkin. Dus moet zij de boze sultan elke dag een nieuwe smaak offreren, om haar hoofd niet te verliezen en in leven te blijven. Na duizend avonden samen eten trouwen ze met elkaar want liefde gaat door de maag. Zelf heeft de Kleinste Soepfabriek ondertussen al 104 smaken gemaakt, en hier geef ik het recept van de geroosterde rode paprika met abrikozen en rozijnen.

Ingrediënten

Voor circa 300 gram tapas

  • 250 g rode paprika
  • ¼ dl goede olijfolie
  • 75 g uien 
  • 8 g knoflook
  • 25 g prei
  • 10 g gedroogde abrikoos
  • 5 g rozijnen, blue thompson
  • 2½ g zeezout
  • 1 mespuntje mild paprikapoeder 
  • een draai zwarte peper
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel rodewijnazijn
  • eventueel een scheutje zoute sojasaus (shoyu) 

Werkwijze

• Verhit de oven tot 220 °C.

• Was de rode paprika’s en snijd het vruchtvlees in brede repen (als ik haast heb koop ik geroosterde gepelde paprika’s in een pot). Verdeel de repen in een ondiepe ovenschaal (waar een deksel op past), meng er een beetje olie door en rooster ze circa 25 minuten in de oven tot het vel blazen vormt en een beetje van het vruchtvlees loskomt. Haal de schaal uit de oven, zet het deksel erop en laat de paprika 15 minuten staan. Door de stoom komen de velletjes los; trek ze eraf.

• Snijd de uien fijn en fruit ze in een koekepan in een scheut olijfolie goudbruin. Voeg de geplette knoflook, fijngesneden prei, gedroogde abrikoos in blokjes, rozijnen,zout en de specerijen toe. Doe ook de repen paprika en het stoofvocht uit de ovenschaal erbij, blus af met rodewijnazijn en eventueel een scheutje shoyu (zoute sojasaus). Laat alles zachtjes pruttelen tot het een spreadachtige textuur heeft.

Voor de garnering

Gebruik deze tapenade als vulling voor uitgeholde geroosterde groenten (koolrabi, courgette, pompoen), of smeer hem op een toastje, of gewoon met kaas op een sneetje brood.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us