Geen producten in de winkelmand

Geroosterde aubergine met knoflook

Tapas veroveren de wereld – logisch in een steeds meer individugerichte wereld. Samen uit schalen eten, genieten van een veelheid aan texturen, smaken en bereidingen onder genot van een drankje, logisch dat dit als feesteten en in all-you-can-eat restaurants navolging vindt. In deze tapas vind je de keuken van de oude Moren terug, met een pepertje, koriander, komijn en een vleug kaneel, en als basis de aubergine.

Ingrediënten

Voor circa 300 gram tapas

  • 140 g aubergine
  • 15 g rode paprika
  • olijfolie om te fruiten
  • 40 g knoflook
  • 1 g komijnzaad
  • 1 g korianderzaad
  • snufje kaneel
  • draai zwarte peper
  • mespuntje cayennepeper
  • 1½ g zeezout
  • 50 g uien 
  • 20 g gare kikkererwten (10 g rauw of evt. uit blik)
  • 15 g tomatenpuree
  • 2 dessertlepels goede olijfolie
  • ½ eetlepel appelazijn

Werkwijze

• Verhit de oven tot 200 °C, liefst met bovenwarmte. 

• Was de aubergine en snijd hem in blokjes (sommige mensen strooien er zout over en laten het vruchtvlees een tijdje staan om te ontbitteren, maar ik proef geen verschil). Snijd ook de rode paprika in blokjes.

• Verhit een scheutje olijfolie in een pan en schep hierin aubergine- en paprikablokjes om met de geperste knoflook. Schud de groenten in een ovenschaal en rooster ze circa 25 minuten in de oven; schep alles in die tijd een paar keer om, zodat alle stukjes aangebakken worden. Dit groentemengsel is klaar als de aubergine nog net niet uit elkaar valt.

• Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een droge koekepan en doe er kaneel, zwarte peper, cayennepeper en zeezout bij.

• Snipper de uien, verhit een scheut olijfolie in een koekepan en fruit ze op niet te hoog vuur tot ze zacht en zoet zijn. Voeg de gekookte kikkererwten, geroosterde aubergine, paprika, knoflook en de tomatenpuree en de geroosterde specerijen toe en roer de olijfolie erdoor. Blus af met appelazijn (of, als je dat lekkerder vindt, met sherryazijn of wittewijnazijn).

Voor de garnering

Deze tapenade is heerlijk met geroosterd brood en een dot verse fijngesneden bladkoriander; zet de schaal op tafel en schep eruit met zijn allen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naar Boven
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us