Recept: Italiaanse Soepbroodjes

Published by admin on

Welkom bij onze SoepSpiratie waarbij we jullie willen inspireren om onze soep extra lekker en uniek te bereiden. Deze keer heerlijke Italiaanse soepbroodjes met de Minestronesoep: succes gegarandeerd bij je gasten!

In Toscane verzamelden herders vroeger tijdens het hoeden van de dieren álle eetbare groentes en kruiden die ze konden vinden. Deze bakten ze in goede olijfolie, hierna werd pas water toegevoegd zodat er een krachtige soep ontstond.  Hierop is onze Minestronesoep geïnspireerd.

In dit recept gebruiken we de soep om er een heerlijk gevuld broodje mee te bereiden. Door de soep geconcentreerd (onverdund) te gebruiken, kun je er een heerlijk vullend Italiaans (pizza)broodje van maken. In het recept hieronder leggen we je uit hoe.

Wat heb je nodig (4 broodjes):

  • Een pot biologische Minestronesoep
  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Verse bieslook

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de bovenkant van de broodjes en hol de binnenkant van de broodjes uit. Je hoeft niet te veel brood uit de broodjes te halen, omdat je de binnenkant van het brood kan aandrukken naar de bodem en de zijkanten.
  • Meng 1 pot Toscaanse Herderssoep (Acqua Cotta) met 2 eieren en vul de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de broodjes met de geraspte oude kaas en doe de broodjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Besprenkel de broodjes met verse bieslook en genieten maar!

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: