Italiaanse Soepbroodjes

Gepubliceerd door admin op

Welkom bij onze SoepSpiratie waarbij we jullie willen inspireren om onze soep extra lekker en uniek te bereiden. Deze keer heerlijke Italiaanse soepbroodjes met de Toscaanse Minestronesoep (Acqua Cotta): succes gegarandeerd bij je gasten!

Oorspronkelijk verzamelden herders in de streken Toscane en Umbrië tijdens het hoeden van de dieren overdag alle eetbare wilde groentes, kruiden en eieren die ze konden vinden, om er ‘s avonds boven het kampvuur een soep van te bakken. De kleingemaakte groentes en kruiden werden gebakken in olijfolie, hierna werd water toegevoegd zodat een krachtige soep ontstond. Hierop is onze Toscaanse Minestronesoep (Acqua Cotta) geïnspireerd.

In dit recept gebruiken we de soep om er een heerlijk gevuld broodje mee te bereiden. Door de soep geconcentreerd (onverdund) te gebruiken, kun je er een heerlijk vullend Italiaans (pizza)broodje van maken. In het recept hieronder leggen we je uit hoe.

Wat heb je nodig (4 broodjes):

  • Een pot biologische Toscaanse Herderssoep
  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Verse bieslook

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de bovenkant van de broodjes en hol de binnenkant van de broodjes uit. Je hoeft niet te veel brood uit de broodjes te halen, omdat je de binnenkant van het brood kan aandrukken naar de bodem en de zijkanten.
  • Meng 1 pot Toscaanse Herderssoep (Acqua Cotta) met 2 eieren en vul de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de broodjes met de geraspte oude kaas en doe de broodjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Besprenkel de broodjes met verse bieslook en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: