No products in the cart.

Frisgroene smakelijkheid

In Riyeka in Kroatië at ik deze soep ooit in een klein restaurantje nabij de plaatselijke haven. Hij bleef in mijn gedachten vanwege zijn heldere frisheid. Nu maak ik hem zelf met als basis onze eigen groente-knoflookbouillon.

Ingrediënten

Voor circa 1 liter soep

  • 6 zachtzure appels
  • 4 sneetjes oudbakken brood zonder korst
  • 5 dl water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kaneel 
  • 50 g boter
  • 20 g bloem
  • ½ liter droge witte wijn

Werkwijze

• Schil de appels en snijd ze in blokjes, snijd ook het brood in blokjes. Doe de appels met het water, het citroensap, zout en kaneel in een pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de stukjes appel circa 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Pureer het appelmengsel in een blender, met een staafmixer of door een roerzeef.

• Smelt 25 g van de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat deze roux al roerend 5 minuten op laag vuur garen. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de witte wijn toe tot de vloeistof licht gebonden is. Roer de appelpuree erdoor en laat de appelsoep 10 minuten zachtjes pruttelen.

• Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes brood rondom mooi bruin en knapperig. Serveer de appelsoep, bestrooid met de blokjes gebakken brood.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us