Khao Soi noedelsoep met tempeh

Gepubliceerd door admin op

Welkom bij onze soepspiratie waarbij we jullie willen inspireren om onze soep extra lekker te bereiden. Deze keer een heerlijke variant met onze ‘hemelse’ Khao Soi!

Khaoi Soi is een Thaise kokos-currysoep die alleen gegeten kan worden in het Noorden van Thailand en in de grensgebieden van Laos & Myanmar (Birma). De letterlijke vertaling is ‘gesneden rijst‘: de noedels die in deze maaltijdsoep worden gebruikt, worden in traditioneel recept geknipt met een schaar! Een soep die je dicht bij de hemel brengt, een explosie aan smaak en diepte door de zacht gevijzelde curry gebakken in kokosmelk.

In dit recept hebben we onze  biologische Khao Soi extra lekker gemaakt door er een echte maaltijdsoep van te maken: met Udon noedels en gebakken crunchy tempeh. Met extra spice door een rood pepertje toe te voegen en een frisse touch met een kneep limoensap.

Wat heb je nodig? (2 grote kommen)

  • Eén pot biologische Khao Soi van Kleinstesoepfabriek
  • Ongeveer 100 gram droge Udon noodles
  • Eén rode ui
  • Ongeveer 200 gram tempeh
  • Eén rode peper
  • Eén limoen
  • Handje koriander
Bereidingswijze:
  • Kook de Udon noodles volgens de verpakking.
  • Marineer de tempeh in wat ketjap en sambal en bak de stukjes in een pan krokant.
  • Snij de rode ui en de rode peper in kleine stukjes.
  • Verwarm de Khao Soi zoals beschreven op de pot en verdeel over de twee kommen.
  • Voeg de noodles, de tempeh, de rode ui en de rode peper toe aan je kom.
  • Knijp wat limoensoep uit over je soep en genieten maar!
Categorieën: SoepSpiratie