“Pittige Groninger” Mosterd Mini Quiches

Gepubliceerd door admin op

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe snack met een Hollands tintje om je bezoek mee te verrassen? Zoek niet langer, want deze biologische mini quiches gemaakt met de Pittige Groninger Mosterdroomsoep van Kleinstesoepfabriek zijn DE gangmaker op elk feestje!

Je zult wellicht wel denken: soep als ingrediënt voor een quiche? Is dat lekker? Kan dat überhaupt? Het antwoord is een dubbele JA! Omdat de meeste soepen van Kleinstesoepfabriek geconcentreerd zijn (dit betekent dat je een halve pot water toevoegt om de soep te bereiden), kun je er veel meer mee dan alleen maar soep! De geconcentreerde variant is een ultieme basis voor een saus en voor (je raadt het al): quiche!

Wat heb je nodig:

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Vet een cupcake vorm in met een beetje olie
  • Wanneer je gebakken champignons en/of prei in het recept verwerkt bak je deze eerst kort in een scheut olie
  • Klop de drie eieren en schep deze door 400 ml Pittige Groninger Mosterdsoep
  • Snij de bosui fijn en schep de helft, samen met de prei/champignons, door het beslag
  • Vul de cupcake vorm met het mengsel, bestrooi met wat geraspte kaas en bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
  • Garneer met de overgebleven rauwe bosui: smullen maar

Serveertips:

  • Lekker met vers afgebakken brood
  • Lekker met gebakken spekjes
  • Lekker met een kop biologische Pompoenmosterdsoep
%d bloggers liken dit: