Uw vraag
1. Hoe lang trekken jullie de biologische kippenbouillon / runderbouillon?
Onze biologische runder- en kippenbouillon is een mooie oplossing als u zelf geen zin/tijd heeft om deze zelf te maken. We trekken onze runderbouillon van runderbotten en onze kippenbouillon van kipkarkassen voor 4 dagen en 4 nachten zodat alle stoffen en smaken goed in de bouillon kunnen trekken, het is dus inderdaad een bottenbouillon (ook wel bone broth genoemd!). We gebruiken hiervoor prachtige biologische & natuurlijke ingrediënten.
2. Zijn jullie biologische soepen glutenvrij?
Onze soepen die geen ingrediënten met gluten bevatten zijn van nature glutenvrij, dit betekent dat er geen ingrediënten met gluten in zitten. Voor iemand met coeliakie is dit misschien niet ‘glutenvrij’ genoeg. In onze fabriek worden namelijk wel andere producten verwerkt die gluten bevatten. Daarom geven wij (nog) geen garanties en hebben we ook (nog) geen glutenvrije keurmerk.
3. Hoe gaan jullie om met dierenwelzijn?
Kleinstesoepfabriek gebruikt 100% biologisch vlees. Ons rundvlees uit de biologische erwtensoep komt van de biologische boer Arkema (www.arkemavlees.nl), waarbij de runderen op een natuurlijke wijze worden grootgebracht.
4. Gebruiken jullie gistextract / E621 (mononatriumglutamaat)?
Wat wij gebruiken is een GMO-vrij gistextract (door Skal toegestaan in biologische producten), dat een natuurlijk verkregen product is. Door gebruik te maken van dit gistextract in onze soepen en bouillons ontstaat de bekende bouillonsmaak. Doordat we dit als mensheid al sinds 1900 gebruiken, zijn we allemaal gewend aan de smaak en missen klanten het wanneer het niet in de soep zit; het geeft op een natuurlijke manier hartigheid (de umami smaak) aan de bouillon en soep.
Gistextract wordt vaak op een hoop geschoven met MSG of E621 en zijn beruchte broertjes, maar deze smaakversterkers worden door een chemisch proces gemaakt. Dit is dus niet wat wij gebruiken in onze biologische soepen en bouillons.
5. Welke soepen zijn vegan?
Wist je dat 19 van onze 26 smaken soep veganistisch zijn? Door gebruik te maken van zo veel mogelijk plantaardige producten proberen wij een bijdrage te leveren aan een meer duurzamere planeet. Meer informatie over veganisme vind je op de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.