Kijkje in de keuken
Door bijzondere recepten, smaakvolle fairtrade en biologische ingrediënten en aandachtige productie, ontstaat een product waarmee we mensen blij maken en verwarmen via de smaak. Hierdoor zijn we met elkaar verbonden. De producten en hun verpakking zijn duurzaam. Innovaties zijn gericht op maximale vernieuwing en houdbaarheid.
Hoe het begon
Toen Michel in 2005 besloot om zijn droom na te jagen, kwam hij terecht op de boerderij van Bé Arkema. Ze ontmoetten elkaar en zoals dat heet 'klikte' het tussen die twee. In een deel van de boerderij, achter de slagerij, vond Michel een perfecte plek om te experimenteren en (in het begin) te produceren. Hier werden de soepen van het eerste uur 'geboren': Italiaanse herderssoep. Franse bloemkoolsoep en de onovertroffen kippen-, runder- en garnalenbouillons.
Inspiratievolle omgeving
De omgeving van Bé Arkema zat vol inspiratie. Al wandelend over de deel plukte Michel brandnetels en andere (on)kruiden die later de basis werden voor de zomersoepjes. Maar ook de beesten - waar hij als doorgewinterde vegetariër veel affiniteit mee had - werden al snel het uitgangspunt voor menig recept.
Biologische producten
Onze grondstoffen zijn allemaal biologisch gecertificeerd door de Skal, een door de overheid geaccrediteerde controle organisatie. Hierdoor weten wij dat onze grondstoffen groeien zonder kunstmest en chemische bespuitingen. Verder worden de dieren goed verzorgd en hebben de ruimte, geen preventieve antibiotica. En de boeren verdienen er een goede boterham aan.
Duurzame productie
Wanneer je denkt aan Kleinstesoepfabriek, dan denk je aan biologisch. Door gebruik te maken van biologische ingrediënten in onze soepen zorgen wij er samen voor dat de wereld net een beetje duurzamer is!
Zo komt ons rundvlees van de biologische boer Arkema (www.arkemavlees.nl), waarbij de runderen op een natuurlijke wijze worden grootgebracht. En zo komt onze biologische passata voor onder andere onze tomatensoepen uit de Vesuvius in Italië. Soep met een duurzame oorsprong, dat is waar wij voor staan en in geloven.

om echte
soep te maken
Kleinstesoepfabriek maakt biologische bouillons en soepen. Door bijzondere recepten, smaakvolle fairtrade en biologische ingrediënten en aandachtige productie, ontstaat een product waarmee we mensen blij maken en verwarmen via de smaak. Hierdoor zijn we met elkaar verbonden. De producten en hun verpakking zijn duurzaam. Innovaties zijn gericht op maximale vernieuwing en houdbaarheid.
maar dan in
een grote ketel
Vol overgave, boordevol liefde en op geheel ambachtelijke wijze wordt iedere dag in onze kleinste soepfabriek biologische soepen en bouillons gemaakt. Soep zoals je het thuis maakt, maar dan in een (veel) grotere soepketel. De toegevoegde ingrediënten zijn biologisch, net als de krachtige kruiden en specerijen. Uiteraard zonder onnatuurlijke smaakmakers of E-nummers. Daar houden we niet van.
is de tijd
nemen om mooie smaken te maken
Wist je dat onze kippen- en runderbouillon vier volle dagen én nachten worden getrokken van biologische ingrediënten? Zo ontstaan onze krachtige, smaakvolle en geconcentreerde bouillons. Dit geeft je de basis voor je eigen soep of receptuur: gebruik onze lang getrokken bouillons voor je zelfgemaakte soepen, risotto’s of saus.

We houden van duurzaam doen <3
Wanneer je denkt aan Kleinstesoepfabriek, dan denk je aan biologisch. Door gebruik te maken van biologische ingrediënten in onze soepen zorgen wij er samen voor dat de wereld net een beetje duurzamer is!
Zo komt ons rundvlees van de biologische boer Arkema (www.arkemavlees.nl), waarbij de runderen op een natuurlijke wijze worden grootgebracht. En zo komt onze biologische passata voor onder andere onze tomatensoepen uit de Vesuvius in Italië. Soep met een duurzame oorsprong, dat is waar wij voor staan en in geloven.
Leuk weetje: De Keuringsdienst van Waarde is ooit eens bij ons langsgeweest om te praten over bouillon. Bekijk de aflevering hier.